DSC04030.jpg

De spiegel

Een podcast als reactie op het overaanbod van perfectie en onafgebroken geluk dat we online waarnemen.

Waar we willen aantonen dat we allemaal ergens een gelijkaardig pad afleggen in het leven en dat er geen pieken zijn zonder dalen.

Een podcast waarin we goedgehumeurd in onze stap schoenen springen en met een metgezel de natuur in trekken.

Waar we openlijk over de dingen des leven praten: de successen, het falen, een klein of groot geluk of gewoon stil te staan bij simpele dingen. Over tegenslagen en terug opstaan, heroriënteren of een “modus vivandi” vinden.

Of simpelweg gelukkig zijn.

Geen oordeel maar een eerlijke kijk in eigen boezem

Een spiegel, waar iedereen mee in mag kijken.

 

Jesse Willems

In deze episode van “De Spiegel” gaan we op stap met Jesse Willems in de Kalmthoutse heide. We praten over groeien en evolueren, obstakels en inzichten. Aangezien Jesse een kunstenaar is heeft elke persoonlijke ervaring een impact op de creatieve evolutie.

We wandelen in de Kalmthoutse heide, aan de achterkant waar het veel minder druk is. Ik raad je aan om dit op een weekdag te doen, in het weekend zal je veel meer wandelaars of fietsers zien, zeker als je de bredere paden neemt. Drukte is een relatief begrip want de Kalmthoutse heide ademt altijd een zee van rust uit. Heerlijk!

 

David Boon

David Boon brengt ons naar de Hobokense Polder. Slenterend langs de Schelde, liepen wij verdiept in het gesprek wel eens verloren. We hadden het over de zoektocht van een beginnend kunstenaar, het verliezen van je moeder, kinderen grootbrengen, flexibiliteit en blij worden van ruiken aan een boek…

De Hobokense Polder, dat is een mooi streepje natuur aan de rand van Antwerpen. De rust in de natuur wordt af en toe een doorbroken door het geluid van de bruisende stad of de Industrie nog wat verder weg maar nooit op de voorgrond aanwezig. Slenterend langs de Schelde, door de bossen kom je wollige koeien tegen en kruis je een wirwar van paden waar je wel eens verloren kan lopen, maar nooit lang want zo groot is het ook weer niet.

Over het boek dat David me kado deed op het einde kan je hier meer info over vinden: Novecento van Alessandro Baricco

 

Johan Peeters

Met Johan wandelen we over de trage wegen rond Weerde.

We starten vanop het majestueuze buitenverblijf van Rubens en gaan door bossen en velden, over herfstbedden van gevallen bladeren, langs de rivier.
Soms onder een staalblauwe lucht en weer wat later blaast een strakke wind als voorbode van de regenbuien ons van het jaagpad!

Onverstoord blijven wij verdiept in de conversatie waarin hij een inzicht geeft op hoe zijn verleden de toekomst heeft gevormd, over een zwakte ombuigen tot een sterkte, over zinvol willen zijn in het leven, het verwerken van de dood van je moeder.
Met Johan praat je altijd over “voelen”!

 

Pieter Ardinois

De Bourgoyen in een natuurgebied geperst tussen Gent de E40 en een aantal regionale wegen.

Een prachtig groot domein waar de geluiden van de autostrade, stad elkaar afwisselen met heerlijke stilte, een windvlaag en de eerste fluitconcerten van vroege lente vogels.

Tussen al die auditieve impressies gaan we met Pieter op tijdreis in zijn emotionele & spirituele zoektocht naar zichzelf.

Een zoektocht om jezelf van binnenuit te verbeteren om meer open naar de buitenwereld te staan.

 

Wannes Van Mol

Met Wannes betreden we het mooie natuurgebied net naast Mechelen, het Mechels Broek. Wannes geeft ons een inzicht in hoe het leven eruitziet van de volgende generatie. Leerrijk en interessant om een blik op de toekomst te krijgen. Een paradijs voor watervogels én voor wandelaars. Zo kan je het Mechels Broek omschrijven. Het moeras behoorde vroeger tot het natuurlijke overstromingsgebied van de Dijle en is met zijn 100 hectare aan natte graslanden nog altijd een vaak gekozen rust- en eetplaats voor watervogels. In de lente spot je er vanuit de kijkhutten blauwborsten, rietzangers of zomertalingen, in het najaar vind je er visarenden en kiekendieven. Ook in de winter lijkt het Mechels Broek wel een internationale luchthaven voor vogels.

 

Welkom bij  “De Spiegel”

Een podcast als reactie op het  overaanbod van perfectie en onafgebroken geluk dat we  online waarnemen.
Waar we willen aantonen dat we allemaal ergens een gelijkaardig pad afleggen in het leven en dat er geen pieken zijn zonder dalen.
Een podcast waarin we goedgehumeurd in onze stap schoenen springen en met een  metgezel  de natuur in trekken.
Waar we openlijk over de dingen des leven praten: de successen, het falen, een klein of groot geluk of gewoon  stil te staan bij  simpele dingen. Over tegenslagen en terug opstaan, heroriënteren of een “modus vivandi” vinden.
Of simpelweg gelukkig zijn.
Geen oordeel maar een eerlijke kijk in eigen boezem
Een spiegel, waar iedereen mee in mag kijken.

 

Mark Vekemans

Met Mark trokken we naar de Kesselse heide en praten we voluit over de impact van verhuizen uit de stad, verleden, tevredenheid, opvoeding van een kind met autisme en zelfs een beetje over geloof…De Kesselse heide, dat is eigenlijk het kleine broertje van de Kalmthoutse heide. Heel mooi en compact wat ook zorgt voor meer of snellere afwisseling van omgeving. De baan is nooit veraf maar is nooit echt aanwezig. Wij waren een beetje onvoorbereid en wandelden een beetje achter onze neus aan, maar als je de juiste lussen volgt heb je mooie wandelingen van 4 tot 6 km, als je het bos aan de overkant meeneemt en rond het fort wandelt maak je daar gemakkelijk 9 km van!

 

Guido Everaert

Guido is een man van woorden, veel woorden: rake, nuancerende, helende of zelfkritische woorden. Ze vormen zijn wapens maar ook Guido’s grootste uitdaging. Een gesprek over een zoektocht naar continu persoonlijk groeien, je afkomst proberen te ontgroeien en fouten maken en berusten.

Het Blaasveldse Broek is een 160 hectare groot natuur gebied tussen Boom en Mechelen. Lang geleden was het Blaasveldbroek een ondoordringbaar gebied. Hier heerste de natuur én het water van de Rupel, dat bij overstromingen het Broek binnen kolkte. Een kleine 1.000 jaar geleden had de bevolking daar schoon genoeg van. Tussen 1100 en 1300 werd het gebied ingedijkt. Daarna werd het intensief gebruikt voor de ontginning van turf. Tot op vandaag zie je daar de sporen van, in de vijvers die over het gebied verspreid liggen.

 

Saar Dietvorst

Met Saar schuimen we door het Polderlandschap naast de Schelde in Bazel.

Tussen de modder, reigers, paarden die passeren en een occasioneel regenbuitje leren we over hoe het is om als vrouw op straat nageroepen te worden, over etnische vooroordelen en vooral hoe één recente gebeurtenis er voor zorgt dat je alles weer in vraag stelt over wie je bent. Nu, op haar 46e, begrijpt ze pas echt welke impact adoptie op haar leven heeft gehad.

 

Johan Van Mol

Met Johan zijn we op stap in het land van ’t Pallieterke,

tussen Lier en Herenthout en volgden we de Nete rond Itegem.

Johan is veelzijdig in interesses, kunnen en ook zeer leergierig.
Dat vormt soms al een dilemma op zich.

We praten veel over werk
Of is de passie werk geworden en loopt dat als een vage en moeilijke lijn tussen werk en privé?

Maar ook over tijd, vaderschap, groeien, …

 

Nick Laenen

Met Nick trekken we de natuur in bijna pal in het Centrum van Antwerpen. We praten over de impact van Social Media op het leven van volwassenen, over uit de kast komen, kinderen, rust vinden. We schuilen voor de regen en springen een gat in de lucht van het verschieten…